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Interpretation and general

17 Meaning of “disqualified from working with children”

(1) References in this Act to being disqualified from working with children are to be
treated as references to being—

(a)
(b)

(©)

(d)
(e)

included (otherwise than provisionally) in the list kept under section 1(1)
above;

included (otherwise than provisionally) in the list kept under section 1 (duty
of Secretary of State to keep list of individuals considered unsuitable to work
with children) of the Protection of Children Act 1999 (c. 14);

subject to a direction under subsection (1)(a) of section 142 (prohibition
from teaching etc.) of the Education Act 2002 (c. 32), given on the grounds
mentioned in subsection (4)(b) of that section, not to carry on work to which
that section applies;

subject to a disqualification order (within the meaning of Part II (protection
of children) of the Criminal Justice and Court Services Act 2000 (c. 43)); or

an individual falling within subsection (2) below.

(2) An individual falls within this subsection if, under the law of Northern Ireland, the
Channel Islands, the Isle of Man, any British overseas territory or any other territory
or country outwith the United Kingdom, the individual is subject to a prohibition
or disqualification which the Scottish Ministers by order provide corresponds to
disqualification (by virtue of any of paragraphs (a) to (d) of subsection (1) above) from
working with children.
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