
Status:  This is the original version (as it was originally enacted).

Interpretation and Legislative
Reform (Scotland) Act 2010

2010 asp 10

PART 1

INTERPRETATION

Meaning of words and expressions used in legislation

26 Service of documents

(1) This section applies where an Act of the Scottish Parliament or a Scottish instrument
authorises or requires a document to be served on a person (whether the expression
“serve”, “give”, “send” or any other expression is used).

(2) The document may be served on the person—
(a) by being delivered personally to the person,
(b) by being sent to the proper address of the person—

(i) by a registered post service (as defined in section 125(1) of the Postal
Services Act2000 (c. 26)), or

(ii) by a postal service which provides for the delivery of the document
to be recorded, or

(c) where subsection (3) applies, by being sent to the person using electronic
communications.

(3) This subsection applies where, before the document is served, the person authorised
or required to serve the document and the person on whom it is to be served agree
in writing that the document may be sent to the person by being transmitted to an
electronic address and in an electronic form specified by the person for the purpose.

(4) For the purposes of subsection (2)(b), the proper address of a person is—
(a) in the case of a body corporate, the address of the registered or principal office

of the body,
(b) in the case of a partnership, the address of the principal office of the

partnership,
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(c) in any other case, the last known address of the person.

(5) Where a document is served as mentioned in subsection (2)(b) on an address in the
United Kingdom it is to be taken to have been received 48 hours after it is sent unless
the contrary is shown.

(6) Where a document is served as mentioned in subsection (2)(c) it is to be taken to have
been received 48 hours after it is sent unless the contrary is shown.


