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STATUTORY RULES OF NORTHERN IRELAND

1998 No. 451

Education (School Information and Prospectuses)
(Amendment) Regulations (Northern Ireland) 1998

Interpretation

3.—(1)  In regulation 3(1)–
(a) before the definition of “GCE A level” there shall be inserted the following definitions–

““assessment outcome” in relation to any pupil means the level of attainment
achieved by that pupil in the statutory assessment at the end of the first, second or
third key stage;
“external test” means a test, set and marked by the Northern Ireland Council for
the Curriculum, Examinations and Assessment, in accordance with the statutory
arrangements for the assessment of pupils at the end of the third key stage;”;

(b) after the definition of “GNVQ” there shall be inserted the following definition–
““level of attainment” means a level set out in any document of a kind referred to in
Article 7(5) of the 1989 Order the provisions of which have effect, or (as the case
may be) have effect as amended, by virtue of any order made under Article 7(1)(a)
of that Order;”;

(c) for the definition of “other qualification” there shall be substituted the following
definition–

““other qualification” means a qualification other than GCSE, GCE AS or A
level, GNVQ at Foundation, Intermediate or Advanced level or the International
Baccalaureate, provided by an examining body listed in Schedule 4;”; and

(d) after the definition of “special education unit” there shall be inserted the following
definition–

““teacher assessment” means the assessment of a pupil by a teacher, in accordance
with the statutory arrangements for the assessment of pupils at the end of the first,
second or third key stage;”.

(2)  After regulation 3(4) there shall be added–
“(5)  In these Regulations any reference to the statutory arrangements for the assessment

of pupils at the end of any key stage means the arrangements made under Article 7(1)(b)
and (2)(a)(ii) of the 1989 Order for the assessment of pupils in subjects at the end of that
key stage and “statutory assessment” shall be construed accordingly.”


