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PART 4
BENEFITS IN CASES OF MIXED SERVICE

CHAPTER 4.A

INTRODUCTION

Application of Part 4

Application of Part 4

4.A.1.—(1)  This Part applies where a member has pensionable service under both Part 2 and
Part 3.

(2)  Where this Part applies, Part 2 and Part 3 are subject to the modifications provided in this Part.
(3)  As regards a person to whom the general rule in regulation 2.G.2 (general rule: separate

treatment of service etc.) or regulation 3.G.2 (general rule: separate treatment of service etc.) applies,
this Part applies separately to benefits in respect of the earlier service and the later service (as defined
in regulation 2.G.1 or 3.G.1, as appropriate).

Preliminary

Interpretation: general

4.A.2 In this Part–
“the base amount” means the aggregate of the benefits that would be payable separately under
Part 2 and Part 3 but for the operation of this Part;
“calculation method A” means the calculation method provided for in regulation 4.B.8;
“calculation method B” means the calculation method provided for in regulation 4.B.9;
“calculation method C” means the calculation method provided for in regulation 4.B.10;
“officer” has the same meaning as in Part 2;
“practitioner” has the same meaning as in Part 3;
“principal practitioner” means a practitioner as defined in Part 3 excluding a principal
practitioner as defined in Part 3 who is employed by a GDS or PDS contractor (as defined
in Part 3); and
“uprated earnings” has the same meaning as in Part 3.


