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STATUTORY INSTRUMENTS

1972 No. 171

The London Authorities (Transfer of
Housing Estates etc.) (No. 1) Order 1972

Title, commencement and interpretation

1. This order may be cited as the London Authorities (Transfer of Housing Estates etc.) (No. 1)
Order 1972, and shall come into operation on 13th March 1972.

2.—(1)  The Interpretation Act 1889 shall apply for the interpretation of this order as it applies
for the interpretation of an Act of Parliament.

(2)  In this order—
“the deposited Schedule” means the Schedule “Properties transferred by article 3 of the London
Authorities (Transfer of Housing Estates etc.) (No. 1) Order 1972” prepared in duplicate and
signed by an Assistant Secretary in the Department of the Environment and as to which further
provision is made in article 3(2);
“officer” includes the holder of any place, situation or employment;
“relevant date” means the date indicated in the deposited Schedule in respect of each estate
or part of estate, being a date not later than 31st March 1973, on which the properties in that
estate or part of estate are by article 3 transferred to a transferee authority.
“the Secretary of State” means the Secretary of State for the Environment; and
“transferee authority”, in relation to housing accommodation transferred by article 3, means
the London borough council to whom that accommodation is so transferred.

(3)  In this order, unless the context otherwise requires, references to any enactment shall be
construed as references to that enactment as amended, extended or applied by or under any other
enactment or by this order.

(4)  Any reference in this order to a numbered article shall, unless the reference is to an article of
a specified order, be construed as a reference to the article bearing that number in this order.

(5)  Any reference in any article of this order to a numbered paragraph shall, unless the reference
is to a paragraph of a specified article, be construed as a reference to the paragraph bearing that
number in the first-mentioned article.


