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STATUTORY INSTRUMENTS

2003 No. 1369

The Enterprise Act 2002 (Merger
Prenotification) Regulations 2003

Time at which fees are to be treated as paid

13.—(1) Subject to paragraphs (2) and (3), any fee payable in accordance with a merger notice
shall be treated as having been paid on the day on which a valid cheque or other instrument for the
correct amount is received by the OFT.

(2) Where a cheque or other instrument received as payment for a fee referred to in paragraph (1)
is dishonoured on presentation, the fee shall, subject to paragraph (3), nevertheless be treated as
having been paid on the day on which that cheque or other instrument is received if the condition
specified in paragraph (4) is subsequently satisfied.

(3) Where a cheque or other instrument in respect of a fee referred to in paragraph (1) is received
by the OFT on any day which is not a working day or after 5.00 pm on any working day, it shall be
treated as having been received on the next working day.

(4) The condition referred to in paragraph (2) is that, within the period of 20 working days
beginning with the first day after the merger notice is, in accordance with regulation 5 of these
Regulations, treated as having been received by the OFT, the correct amount of the fee has been
properly paid by a valid cheque or other instrument.

(5) Section 7 of the Interpretation Act 1978 shall not apply to the giving or sending of a cheque
or other instrument in respect of a fee referred to in paragraph (1).



